Lapte de fenicul, o reteta super gustoasa pentru micutul tau.

Aceasta reteta se poate da copilului in jurul varstei de 8-9 luni.

Un bulb crud de fenicul conţine 73 de calorii, 2,9 grame de proteine, 17 grame de carbohidraţi, 7 grame de fibre alimentare (28% din necesarul zilnic) şi furnizează 27% din necesarul zilnic de potasiu, 5% din sodiu, 6% vitamina A, 11% calciu, 46% vitamina C, 9% fier, 5% vitamina B-6 şi 10% din necesarul zilnic de magneziu.

În plus, acesta mai conţine fosfor, zinc, cupru, mangan, seleniu, niacina, acid pantotenic, acid folic, colina, beta-caroten, luteina si zeaxantina (viziune), vitamina E şi vitamina K şi este o sursă naturală de estrogen.

Beneficii:

  • Ajuta la sanatatea inimii
  • Regleaza tensiunea arteriala
  • Reduce colicii
  • Mentine oasele sanatoase
  • Protectie  impotriva cancerului
  • Mentine greutatea sub control
  • Piele sanatoasa
  • Absorbie de fier crescuta
  • Metabolism energetic
  • Efect anti inflamator
  • Estrogen

Acestea se aplica in cazul in care mama il consuma, dar are beneficii si asupra copilului.

Ingrediente:

  • 30 g bulb fenicul
  • 2 linguri de lapte
  • jumatate de iaurt natural

Preparare:

Curata feniculul de frunzele groase, apoi spala-l foarte bine si marunteste-l. Fierberea la aburi este mult mai eficienta, asa ca fierbel 10-15 minute pana se face moale.

Dupa ce a fiert, incepe sa il mixezi pana iese o pasta, adauga laptele si iaurtul.

Sfatul meu:

Poti sa fierbi feniculul in lapte, iar laptele poti sa il folosesti la cereale sau sa il dai copilului sa il bea.

Incepe diversificarea doar dupa cele 6 luni ale copilului!

 

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *