Durerile din timpul nasterii sunt foarte dificile, cea mai cunoscuta este durerea fizica, femeia care este mai sensibila simte durerea mai puterinic. Daca dilatarea este favorabila, atunci durerile sunt mai suportabile, gravida poate sa opteze pentru anestezia epiurala.

Miscarea in timpul sarcinii este foarte importanta si o alimentatie sanatoasa pe care mama trebuie sa o adopte. In timpul nasterii, proaspata mamica trebuie sa fie relaxata, daca muschii uterului sunt incordati, acest lucru poate sa faca nasterea mai dificila.
Dilatatia, un element foarte important, in momentul cand dopul gelatinos se pierde trebuie sa faci cateva lucruri foarte simple.

Lucruri pe care sa le faci

– dusuri calde
– sport
– odihna
– mancare sanatoasa

In momentul cand se rupe apa, fa un dus cald, acesta ajuta la dilatare la fel ajuta si miscarea si cel mai importanta lucru pe care trebuie sa il faci este sa ramai calma.
Pierderea dopulul gelatinos te semnaleaza ca in curand o sa nasti, acesta are o constistenta gelatinoasa si o culoare transparenta cu o tenta galbuie.

Durerile din timpul nasterii pot sa fie amplificate si de presiunea pe care o creaza bebelusul inauntru.
Anestezia epidurala poate combate durerile din timpul nasterii, fiecare mamica pote sa opteze pentru ea, cu ajutorul ei poti sa te odihnesti si sa uiti de durerile contractiilor.

Poti sa calmezi durerle prin masaj, poti sa folosesti o crema de corp sau un ulei, maseaza burta prin rotatii circulare.
Tot ce trebuie sa faci este sa scapi de griji si ganduri, o sa uiti de dureri cand o sa iti vezi minunea.

Cand contractiile incep, poti sa faci exerciti fizice, daca ai si o minge de gimnastica este perfect, poti sa stai in sezut pe ea si sa sari foarte incet, coboratul scarilor te poate ajuta si el.
Tot ce trebuie sa faci este sa scapi de griji si ganduri, o sa uiti de dureri cand o sa iti vezi minunea.

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *