Cele mai bune alimente pentru copilul tau, iata mai jos o lista!

Există o mulțime de alimente sănătoase, prietenoase cu bebelușii. De la fructe și legume bogate în vitamine până la carne și fasole încărcate cu proteine, aceste superalimente sunt pline de nutrienți esențiali, la un preț rezonabil, ușor de preparat și foarte delicios.

Înainte de a introduce solide, discutați cu medicul pediatru despre alimentatia copilului. Apoi introduceți alimentele pe rând, așteptând cel puțin trei zile după fiecare aliment pentru a urmări orice reacție alergică.

Avocado

Mamele spun despre avocado ca este un prim aliment. Această legumă, este bogată în grăsimi nesaturate sănătoase, care ajută la stimularea dezvoltării creierului. De fapt, compoziția de grăsimi din avocado este oarecum similară cu cea a laptelui matern.

Banane

Cunoscut ca o sursă bună de potasiu, acest fruct conține, de asemenea, vitamine B6 și C, calciu și fier.

Afine

Afinele izbucnesc de antioxidanți. Albastrul adânc și strălucitor al acestor fructe, provine din flavonoide care beneficiază ochii, creierul și chiar tractul urinar.

Brocoli

Această legumă cruciferă, conține fibre, folati și calciu și poate chiar ajuta la eliminarea cancerului. Prezentați-i bebelușului aroma îndrăzneață de broccoliului și veți extinde gusturile lui.

Linte

Fasolea și alte leguminoase ambalează multă proteină slabă și fibre. Dar spre deosebire de fasolea mai mare, lintea mică se transformă într-o ciupercă plăcută, tocmai potrivită pentru mușcăturile bebelușului. De asemenea, sunt unul dintre cele mai ieftine alimente sănătoase pe care le puteți cumpăra.

Carne

Lipsa de fier poate provoca anemie. Este o sursă atât de mare de proteine, zinc și fier, în special carnea roșie și carnea de pasăre. Plus de asta, bebelușii absorb fierul mai ușor din carne decât din cerealele fortificate cu fier, un alt aliment obișnuit.

Prune uscate

Indiferent dacă le numiți „prune” sau „prune uscate”, aceste fructe umile nu par glamour, dar sunt moi, dulci și pline de fibre. Bebelușul tău poate suferi de constipație atunci când trece la solide, deoarece este o schimbare mare pentru sistemul lui. Adăugați prune purificate în dieta lui pentru a ajuta digestia și a menține lucrurile în mișcare.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt unul dintre primele alimente mai populare pentru bebeluși, care tind să le placă atât dulceața, cât și textura. Aceste legume colorate sunt ambalate cu beta-caroten, vitamina C și minerale, inclusiv fier și cupru.

Iaurt

Iaurtul cremos este bogat în calciu și vitamina D, necesar pentru oase și dinți sănătoși. Copilul tău îl poate manca de la 6 luni. Optați pentru iaurt simplu fără zahăr adăugat. De asemenea, căutați un brand cu cele mai multe culturi vii, care ajută la reglarea bacteriilor bune din tractul digestiv al bebelușului. Asigurați-vă că alegeți iaurt cu lapte integral, bebelușii au nevoie de calorii din grăsimi.

Doctorii spun ca acestea sunt cele mai bune alimente pentru un copil.

 

Un subiect care te-ar putea interesa este: pasii pentru introducerea alimentelor solide

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *