Laptele praf, este oare o metoda usoara?

Toate proaspetele mamici ar trebui sa stie ca alaptarea in viata copilului pana la o anumita varsta este necesara pentru sanatatea micutului, din motive medicale mamele si doctorii aleg sa le ofere bebelusilor o formula de lapte praf adecvata pentru copil in cazul in care mama nu poate sa alapteze.

Cum preparam laptele praf ?

In primul rand trebuie sa te asiguri ca laptele ales este unul speial pentru varsta puiului tau si ca acesta ii face bine. In pregatirea laptelui praf nu trebuie sa fie prea multa apa si prea putina formula sau invers, daca il preparam gresit acesta nu o sa mai aiba beneficiile potrivite pentru nevoile de nutritie ale micutului, asa ca citeste cu atentie instructiunile de pe cutia de lapte praf.

Laptele matern este mereu proaspat, curat, pur, in schimb laptele praf poate sa fie contaminat cu bacterii daca nu este pastrat corespunzator, iar mai apoi poate sa produca neplaceri gastrointestinale bebelusului.

Mereu, atunci cand preparam laptele trebuie sa avem o igiena corespuzatoare, adica sa ne spalam pe maini si biberonul impreuna cu tetina trebuie si ele sa fie sterilizate.

Cu ce apa trebuie sa fie preparat laptele?

Apa folosita trebuie sa fie una speciala pentru bebelusi, mai ales, nu trebuie sa aibe prea multe minerale, deoarece rinichii bebelusului nu sunt inca dezvoltati sa filtreze toate substantele.

Cumpara sticle mici de 500 ml, pentru ca daca desfacerea sticlei este repetata prea des, apa se contamineaza foarte repede cu bacterile din aer, mai ales ca apa trebuie sa fie mereu proaspata.

Cum trebuie sa fie mesele cu lapte praf ?

Laptele praf ramane un timp mai indelungat in stomacul copilului, iar digestia se face mai greu fata de alaptarea cu lapte matern. Mesele trebuie sa fie in jur de 2-3 ore. Trebuie mereu sa verifici tepmeratura laptelui pentru a nu fi prea cald sau prea rece, poti verifica pe mana ta, la o anumita varsta copilu o sa prefere laptele sa fie la temperatura camerei.

Cum ar trebui sa fie scaunul bebelusului hranit cu formula?

Scaunele in mod normal sunt de culoare maro-galbui au o consistenta de pasta, iar acestea pot aparea o data sau de doua ori pe zi, dar nu este exclus sa apara si de trei ori pe zi. Daca scaunul are o culoare verzuie este din cauza fierului din lapte, cel mai important lucru este de a nu produce constipatie.

Problema scaunelor apoase este un motiv de ingrijorare, prin acest fapt trebuie sa suni la medicul pediatru si sa i te adresezi cat mai repede, deoarece aceste scaunde pot aduce la deshidratarea bebelusului.

Scaune in cantitati mari si care au mucus inseamna ca micutul este mai sensibil la formula de lapte oferita.

Citeste despre constipatia la bebelusi.

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *