Cu totii suntem inegali in fata bolii.

Daca baratii sunt mai sensibili la bolile genetice, femeile sunt sensibile la bolile hormonale care sunt sursa de depresie. Totul provine de la bagajul genetic, daca genele sunt principala cauza in cazul barbatilor care au ca bagaj genetic 2 cromozomi, x si y, la femei, din potriva avem x si x, o litera care schimba totul, majoritatea bolilor ating cromozomul x, y, fiind prea mic si continand prea putine gene, in schimb la femeie trebuie atinsi amandoi x ca sa fie bolnava, daca un singur x este atins, iar cel de al 2-lea este sanatos, mama transmite boala fiilor sai, fara ca ea sa fie atinsa de aceasta boala.

In principal, 300 de boli sunt legate de mutatii ale cromozomului x, daltonismul, miopatia Duchenne foarte rar intalnita la fete, din 4000 de cazuri 1 este la fete, cea mai cunoscuta legatura de cromozomul x este hemofilia.
Raportul se inverseaza daca privim problema hormonilor, femeile fiind expuse la dereglarile hormonale, mai ales de estrogen, de aceea sunt mai sensibile la anxietate, depresie si la bolile care privesc tiroida.

Cancerul de tiroida este mai raspandit la femei decat la barbati. In privinta accidentelor cardiovasculare, femeile pot suferii acest lucru cu 10 ani mai tarziu in medie decat barbatii, deoarece au estrogen, dar sunt expuse la boli neurologice ale batranetii ( Alzheimer, Parkinson), odata ce rata hormonilor a fost scazuta prin menopauza.
Ramane un mister tousi in care Schizofrenia atinge odata si jumatate mai mult cazul barbatilor, decat al femeilor si autismul la 5 baieti si o fata.

Femeile sufera schimbari hormonale in fiecare luna, dar cand ajung la perioada menopauzei, ele sunt mult mai sensibile fata de barbati.

Sa nu uitam ca, suntem inegali in fata bolii si ca trebuie sa avem grija de sanatatea noastra.

Daca acest articol ti-a fost de folos, te invitam sa citesti si despre menopauza si  tot ce include ea (simptome si tratament).

Share

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *