Anestezia cu epidurala este din ce in ce mai des folosita de medici cat si de gravide, atat in cazul nasterii naturale, cat si in cazul cezarienei. Anestezia epidurala reprezinta o injectare de anestezic in spatiul epidural din jurul coloanei, iar aceasta blocheaza durerea, scopul acestei anestezii este de-a ameliora durerea din timpul travaliului. Travaliul poate sa dureze ore chiar si zile si poate sa fie dureros pe femeie.

In ce masura se face doza ?

Daca doza este injectata in totalitate, atunci amortirea va fi in completa, iar gravida nu isi mai poate misca membrele, deoarece nervii care inconjoara muschii sunt complet anesteziati.
Folosirea unui sfert de doza al anesteziei, presupune senzatia de amortire pentru a ameliora durerile contractiilor din timpul travaliului, nervii muschilor membrelor inferioare nu o sa fie afectati. Gravida poate sa isi miste picioarele si mai ales sa stea in fund, fara a mai simti durea.

In cat timp o sa isi faca efectul ?

Dupa ce anestezia este facuta, timpul de reactie va fi intre 5-15 minute.

Cat o sa dureze anestezia?

Durata anesteziei epidurale dureaza in jur de 3 ore pentru o administrare de doza intreaga, iar durta acesteia scade proportional cu doza.

Avantajele anesteziei epidurale

– diminuarea durerilor
– posibiliatea de odihna
– amintirea mai putin a traumelor nasterii
– in cazul unei nasteri prin cezariana se poate administra anestezia, iar mama poate sa fie constienta pe parcursul efectuarii operatiei

Dezavantajele anesteziei epidurale

– hipotensiune
– dureri de cap ( 1% din paciente)
– dificultate de urinare
– medicul poate sa foloseasca forceps, vacuum, extractor daca riscul este ridicat
– suferinta fetala acuta ( se indica cezariana )
– amortirea jumatatii inferioare a corpului
– frisoane, greata, febra, dureri de cap

Anestezia cu epidurala ajuta foarte multe mama care se pregatesc sa nasca, aceasta usureaza perioada travaliului si ofera momente de odihna pentru mama.

Alege metoda simpla pentru tine si copilul tau.

Un alt articol sugestiv pe tema nasterii prin cezariana sau natural.

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *