Poate multe dintre noi nu au auzit de aceasta cupa menstruala si poate pare putin ciudat cuvantul de cupa. Hai sa descoperim impreuna ce beneficii poate avea.

Cum se utilizeaza cupa menstruala?

Poate la inceput pare ciudat, jenant si nu esti obisnuita, dar cu timpul o sa te acomodezi. Este foarte simplu sa utilizezi cupa menstruala, asa ca citeste toate informatiile de mai jos.

Cum introducem cupa menstruala?

Pentru a introduce mai usor cupa in vagin poti sa o umezesti cu putina apa sau poti sa o dai cu lubrifiant natural pe baza de apa si aloe vera, aceste doua lucruri fac mai usoara introducerea in vagin.

Cupa se impinge cat mai jos in vagin, aceasta trebuie sa aibe o pozitie cat mai corecta pentru a nu crea discomfort si a nu o simtiin interiorul vaginului. Nu trebuie sa fie pozitionata sub colul uterin, dar cel mai probabil aceasta o sa alunece spre cervix in tipul miscarii. Este un lucru care nu ar trebui sa te ingrijoreze mai deloc, este normal ca la inceput cupa menstruala sa se adapteze pe structura vaginului tau.

Pasii care trebuie sa ii urmezi

1. Spala-te pe maini cu sapun si curata cupa menstruala inainte de fiecare utilizare
2. Cauta o pozitie confortabila pentru tine, incat aceasta sa nu te jeneze la introducere
3. Se pliaza pe jumatate sau in forma litere C, fie poti apasa pe marginea ei catre interior
4. Cu cealalta mana, incearca sa desparti labiile, cauta intrarea in vagin, iar apoi impinge cupa pliata in sus,tinand-o spre spate
5. Trebuie saverifici daca cupa este complet deschisa, invarte usor cupa cu un deget pe langa peretii cupei menstruale

Cum scoatem cupa afara?

Trebuie sa scoatem cupa la fiecare 4-6 ore daca sangerarile sunt foarte abundente, la 8-10 ore daca sangerarile sunt abundente poti sa o scoti chiar dupa 10-12 ore daca scurgerile menstruale sunt normale. Dupa ce ai invatat cum se utilizeaza iti poti da singura seama la ce interval orar o sa trebuiasca sa o golesti.
Cand scoti cupa trebuie sa te relaxezi, deoarece muschii sunt incordati si fixeaza cupa, dupa ce muschii s-au relaxat cupa o sa iasa foarte usor.

Pasii care trebuie sa ii urmezi

1. Trebuie sa te speli pe maini cu apa si sapun
2. Gaseste o pozitie confortabila, poate tot aceea pe care ai folosit=o si la inceput cand ai introdus-o
3. Prinde cu degetele partea mai umflata (piciorusul), iar mai apoitrage usor in jos de ea.
4. In timp ce scoti cupa, apasa usor pe baza ei cu doua degete sau poti introduce un deget inauntru de-a lungul cupei pentru a putea elimia presiunea pe care marginea o face cu peretii vaginului
5. Cand baza cupei menstruale este aproape toata afara trebuie inclinata usor spre margini pentru a scoate jumatate din margine inainte de a o inclina in partea opusa pentru a scoate si cealalta jumatate. In asa fel vei fi sigura ca toate fluidele menstruale raman in pozitie verticala si se pastreaza inauntru

Daca ai ales si tu sa folosesti cupa menstruala, te asteptam cu experienta ta sa o impartasesti cu noi.

Scurgerile vaginale sunt o problema pentru tine? te invitam sa citesti acest articol.

Share

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *