Un studiu arata ca 50-60% dintre femeiile insarcinate au scurgeri urinare atunci cand tusesc, rad, stranuta sau chiar atunci cand isi schimba pozitia, mai ales ca pe timpul noptii ai nevoie sa mergi mai des la baie pentru a urina, iar acest lucru este mai tot timpul deranjant.

Afla 3 remedii pentru a scapa de urinarile frecvente

Primul pas: ceea ce mananci poate sa influenteze urinarea

Unele alimente si deshidratarea pot influenta vezica, de aceea trebuie sa ne hidratam cat de bine se poate. Multe femei cred ca urineaza din cauza consumului des de lichide, iar acestea se opresc din bautul de apa sau alte lichide crezand ca nu o sa mai mearga atat de des la baie. Trebuie sa consumati 8 pahare de apa, daca traiti intr-o zona cu un climat mai ridicat, atunci puteti consuma apa in cantitati mai mari.

Pasul doi: presiunea pe care o face bebelusul

Presiunea pe care o face copilul in burta mamei se datoreaza faptului ca, pozitionarea copilului este in partea superioara a vezicii urinare, iar greutatea lui pune presiune pe ea. Pentru a va intari vezica trebuie sa faceti un efort de a nu mai merge atat de des la toaleta, trebuie sa respirati usor si nu trebuie sa faceti miscari bruste.

Ultimul pas: ceea ce purtati poate sa influenteze urinariile dese

Purtarea unor pantofi cu toc inalt poate sa afecteze negativ alinierea pelviana. Este important sa retineti faptul ca, muschii pelvieni controleaza functia vezicii. Daca purtarea pantofilor cu toc este necesara, va sfatuim purtarea unei centuri care sa sustina burta si sa fie in jurul spatelui.

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *