Un copil inseamna responsabilitate, sacrificii si o pregatire financiara buna. Varsta potrivita pentru a ramane gravida este atunci cand fizic, emotional, financiar si social, atunci esti pregatita cu adevarat pentru responsabilitatile maternitatii. Acest lucru variaza de la o femeie la alta, dar majoritatea studiilor au aratat ca varsta potrivita este intre 20-35 de ani.
Intre 20 si 35 de ani, femeiile sunt mai bine dezvoltate fizic pentru a sustine o sarcina, este mai putin probabil sa apara complicatii in timpul sarcinii, cum ar fi sarcina ectopica, preeclampsie, avort spontan si nastere mortala.
Toata lumea are propriile motive, exista argumente pro si contra de a avea copii mai devreme sau mai tarziu.

Sa avem copii mai tarziu

– Experienta ta de viata
– Un venit mai mare
– Mai mult timp de a petrece cu copilul
– Stabilitatea din punct de vedere emotional

Sa avem copii mai devreme

– Diferenta de varsta (o mama tanara este o mama frumoasa)
– Timp suficient pentru a mai avea copii
– Fizicul mai activ te ajuta sa poti tine pasul cu copilul

Trebuie luati in considerare anumiti factori precum: fertilitatea, maturitatea din punct de vedere emotional, stabilitatea intr-o cariera si sanatatea, inainte de a lua o decizi gandeste-te la argumentele de mai sus.

Candva am auzit pe cineva ca spunea ” O sa fac un copil atunci cand o sa am un barbat responsabil, cand o sa am un loc de munca stabil, cand o sa am casa mea, cand o sa am mai multi bani, uite, acum am ajuns la varsta de 40 de ani, am tot ce mi-am dorit in trecut, dar a trecut timpul pe langa mine si nu am un copil, acum as da orice sa am varsta de atunci, dar din pacate, in momentul acesta nu pot sa mai raman insarcinata”, asa ca poti sa ai un copil cand sunteti pregatiti amandoi.

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *