Sigur toate mamele isi doresc sa alapteze, dar unele au probleme medicale si trebuie sa renunte la alaptat si sa treaca la lapte praf. Alaptarea exclusiva la san inseamna sa i se ofere copilului doar lapte maten si nu alte lichide (apa, ceai, suc de fructe, etc.) este exclus unui bebelus sa i se ofere alte lichide, deoarece stomacul lui nu este pregatit sa digere nimic, decat laptele, fie el matern sau formula.

Medicii recomanda alaptarea exclusiva la san in primele 6 luni de viata, pentru ca bebelusul are nevoie de toate substantele din laptele mamei, laptele matern tine de foame de sete, iar sanul este un loc unde copilul se sime iubit, alintat si unde isi alina durerea (colicii), copilul o sa fie mereu hidratat, nu ii da alte suplimente lichide. Laptele matern este mereu steril si proaspat.
Intre mese trebuie sa fie o distanta de 3 ore, daca copilul are mese de cateva minute, iar dupa 5 minute iara vrea san, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ii oferi lapte. Este un moment unic intre mama si copil, iar cu lucrul asta poate nu o sa te mai intalnesti, asa ca profita de el la maxim.

In cele mai multe cazuri alaptarea la san este impiedicata, deoarece copilul este separat de mama, asistentele ii ofera lapte praf si glucoza, de aceea este bine sa fie copilul cat mai mult cu mama si sa nu se renunte la alaptat.
Nu trebuie sa folosesti: biberon, suzete, protectii pentru san, tetine, ele produc confuzie bebelusului si in acelasi timp riscul sa nu mai alaptezi.

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *